هر آنچه که باید درباره شستشوی پرده بدانید

پرده‌ها یکی از اجزای مهم در هر خانه‌ای هستند. استفاده از پرده در دکوراسیون داخلی منازل به دلایل مختلفی صورت می‌گیرد. در بعضی موارد برای جلوگیری از ورود نور خورشید و گرمای حاصل از آن در منزل، از پرده استفاده‌ می‌شود. اما پرده‌ها استفاده‌های دیگری نیز دارند؛ برای مثال وجود آن‌ها نقش مهمی در زیبایی خانه ایفا می‌کند. در بسیاری از موارد برای جلوگیری از ورود هوای سرد از پنجره‌ها نیز کاربرد دارد. فرقی نمی‌کند به چه منظور از پرده استفاده کنید و یا جنس و رنگ پرده شما چگونه باشد؛ در هر صورت دیر یا زود به شستشوی پرده  احتیاج پیدا می‌کنید. نکاتی وجود دارد که هنگام شستشوی پرد‌ه‌ها باید به آن دقت کنید تا از آسیب رسیدن به بافت و رنگ پارچه جلوگیری کنید.

آیا شستن پرده باعث آسیب به آن می شود؟

ممکن است خیلی از ما فکر کنیم شستشوی بیش از حد پرده و به طور کلی پارچه‌ها باعث خرابی و به قولی رنگ رفتگی در آن‌ها می‌شود. اما واقعیت این است که نه تنها تمیزی و شستشوی پرده به آن آسیب وارد نمی‌کند، بلکه شستشوی به موقع پرده باعث می‌شود گرد و غبار و لک‌ها به آسانی از روی پارچه پاک شوند. این موضع فرقی برای پرده رشت یا شهر های دیگر نمی کند.

آسیب دیدن پرده

به عبارتی باقی ماندن بیش از حد آلودگی‌ها روی سطح پارچه باعث کدری رنگ آن‌ها می‌شود. کیفیت و رنگ پارچه در صورت تاخیر مداوم در شستشو دچار مشکل می‌شود. در واقع آنچه برای پرده خطرناک است شستشوی آن نیست. بلکه شستشوی غیر اصولی و اشتباه است که به آن آسیب می‌زند. شستشوی پرده‌ هم مانند هر کار دیگری راه‌حل‌ها و روش‌های مخصوص به خودش را دارد و در صورتی که اصولی انجام نگیرد می‌تواند سبب آسیب شود؛ در غیر اینصورت کاملا مفید و بی ضرر است.

نکات مهم هنگام شستشو پرده

کثيفی پرده از آن اتفاقات ناخوشایند برای یک خانم خانه‌دار است. نامرتبی  ظاهر پرده تاثیر مستقیم بر ظاهر خانه می‌گذارد. شاید اولین راه‌‌حل که در مواجه با شستشوی پرده به ذهن ما برسد ارائه پرده به‌ مراکز شستشوی پرده است. اما روش‌هایی وجود دارد که می‌توانید با کمک آن‌ها پرده‌ خانه را به بهترین شکل و با صرف کمترین هزینه در منزل بشویید.

پرده‌ها انواع مختلفی دارند مانند پرده پارچه‌ای، پرده زبرا، پرده توری، پرده لوردراپه، پرده پلیسه، پرده حصیری، پرده کریستالی و پرده شید. شستن هر کدام از انواع پرده با توجه به جنسی که دارند نیازمند روش‌های خاصی است. اما قبل از آن به نکاتی اشاره می‌کنیم که رعایت آن‌ها برای حفظ کیفیت همه پرده‌ها لازم است.

نحوه شستشو پرده

  • ماهی یکبار به کمک جاروبرقی پرده‌ها را گردگیری کنید.
  • استفاده از بورس‌های مخصوص برای از بین بردن ذرات گرد و غبار، مو و ذرات چسبیده به پرده.
  • شستشوی پرده‌های سبک به کمک ماشین لباسشویی امکان پذیر است. البته در شرایطی که پرده‌ها بسیار ظریف هستند بهتر است با دست آن را شست. در صورت استفاده از ماشین لباسشویی برای شستشوی پرده آن را روی دور کند قرار دهید و دمای آب را پایین نگهدارید.
  • بکارگیری بخارشو برای شستشوی پرده‌های ضخیم و سنگین، راه‌کار بسیار خوب و موثری است.
  • هر هفته پرده‌ها را بتکانید و از هرگونه گرد و غبار پاک کنید.
  • برای شستشوی هر پرده از مواد و روش‌های مناسب با جنس آن استفاده کنید.
  • پرده‌هایی که خیلی ظریف هستند بهتر است توسط خشکشویی شسته شوند.

 روش ‌های شستشو انواع پرده

امروزه انواع مختلفی از پرده‌ها در بازار یافت می‌شوند که افراد با توجه به سلیقه، نوع استفاده و حتی رنگ وسایل منزل خود یکی از آن‌ها را انتخاب می‌کنند. همان طور که بارها بیان شد انواع پرده شستشو مختلفی دارند. در ادامه به بررسی روش‌های مختلف شستشوی پرده‌ها می‌پردازیم.

پرده ‌های توری

شستشوی پرده‌های توری را به راحتی‌ می‌توانید با کمک ماشین‌ لباسشویی انجام دهید. برای این کار ابتدا پرده را تنها با آب سرد بشویید تا گرد و غبار و دوده‌ها از روی آن پاک شوند. بعد نوبت شستشو با پودر لباسشویی است. انتخاب پودر لباسشویی مناسب در میزان تمیزی پرده و طول عمر آن نقش مستقیم دارد. توجه داشته باشید که به هیچ عنوان از سفید کننده برای شستشوی پرده‌ها استفاده نکنید. همین که بعد از شستشو با آب سرد چند ساعتی پرده را به همراه پودر شوینده در آب بخیسانید و سپس بشویید آن را کاملا سفید و تمیز می‌کند.

شستن پرده توری

در صورتی که جنس پرده شما از جنس ابریشمی و دیگر الیاف حساس باشد، بهتر است بجای استفاده از ماشین لباسشویی پرده را با دست و کمک مواد شستشوی مناسب بشویید. اما اگر جنس آن پلی استر است، بدون هیچ نگرانی از ماشین لباسشویی استفاده کنید. برای شستشوی پرده‌های توری که ‌ آستر به آن‌ها می‌چسبد هم بهتر است با یک خشکشویی معتبر تماس با بگیرید.

شستشوی پرده‌ های پارچه ‌ای

بعضی از پرده‌های پارچه‌ای ممکن است هنگام شستشو آسیب ببیند. بهتر است تمیزی این پرده‌ها را به خشکشویی بسپارید. تعدادی دیگر از پرده‌های پارچه‌ای هم بعد از نظافت باید اتو شوند. مانند پرده‌های ساتن، مخمل و ابریشم که درجه حرارت اتو هنگام اتو کردن آن‌ها باید با توجه به نوع پارچه تنظیم شود. البته اگر هنگامی که پرده‌ها هنوز کامل خشک نشده‌اند، آن‌ها را نصب کنید نیازی به اتو نیست.

شستششو پرده پارچه ای اصولی

 

پرده ‌های پلیسه

این پرده‌ها نباید به طور کامل در آب فرو بروند؛ چرا که خطوط چین و چروک که زیبایی آن را شکل می‌دهند آسیب می‌بیند و نامرتب می‌شوند. به همین علت برای شستشوی آن‌ها باید از اسفنج، آب و محلول شستشو استفاده کنید. اسفنج را آغشته به محلول نمایید و روی آلودگی‌ها بکشید، در نهایت آبکشی کنید. همچنین با استفاده از جاروبرقی در حالت آویزان می‌توانید این پرده‌ها را جارو کنید.

پرده ‌های چوبی

هنگام شستشوی پرده‌های چوبی نباید از آب زیادی استفاده کرد؛ زیرا نفوذ آب به بافت چوب می‌تواند به آن آسیب وارد کند. استفاده از یک برس نرم و کمی آب بهترین روش است. شستشوی پرده زمانی که چوبی باشد باید به سرعت انجام گیرد تا لعاب آن از بین نرود.

سخن پایانی

شستشوی پرده در منزل خیلی کار سختی نیست. اگر با رعایت اصول این کار همراه باشد. تنها کافی است راه حل مناسب شستشوی هر نوع پرده را بدانید. برای مثال شستشوی پرده‌های آلمینیومی به کمک یک اسپری به سادگی قابل حل است. در نهایت هم با یک دستمال خشک می‌شود. پرده‌های اکریلیک را نباید از دیوار جدا کرد. تنها کافی است محلول شستشو را روی آن آسپری کنید و با یک دستمال سفید کتان آن را خشک کنید. به همین سادگی می‌توانید پرده‌ها را به سرعت و با کمترین هزینه در منزل بشویید و از تمیزی آن لذت ببرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
تماس با گالری آیسان (لمس کنید)