انسان از دیرباز برای زیبایی محل زندگی خود اهمیت ویژه قائل بوده است. پرده یکی از اکسسوری های مهم جهت زیبا سازی و دکور منزل است. تصور کنید کنار پنجره نشسته اید و وزش باد پرده حریری را به حرکت در می آورد و زیبایی و صمیمیت منزل شما را چندین برابر می کند، آیا می توانید این تصویر دل انگیز را با پارچ ای به جز حریر تصور کنید؟ به راستی که این حد از زیبایی فقط از پرده حریر بر می آید. البته پرده علاوه بر زیبایی برای موارد دیگری همچون ایجاد حریم خصوصی و تنظیم تابش خورشید به داخل منزل کاربرد دارد.
آشنایی با پارچه حریر
پارچه حریر یک نوع پارچه لطیف، با ضخامت بسیار کم (نازک) است و نور به راحتی از آن عبور می کند. مکان های که نور کم دارند یا مکان هایی که لازم است از نور طبیعی استفاده شود، پرده حریر گزینه بسیار مناسبی است. البته میزان عبور نور و دید از اطراف در هر نوع از پارچه حریر به واسطه مقدار ضخامت و بافت پارچه متفاوت است.
توصیه می شود مکان های تاریک و کوچک از پرده حریر استفاده کنند تا با عبور نور فضا را دلچسب کنند. اگر نمی خواهید از اطراف دید داشته باشد یا نور زیاد داخل نشود، می توانید از آستر استفاده کنید. یکی از مزیت های مهم پارچه حریر این است که به دلیل طرح و رنگ مختلف بر خلاف باور عموم که فکر می کنند مناسب طراحی کلاسیک است، می توان در طراحی مدرن هم از آن استفاده کرد؛ فقط نیازمند کمی خلاقیت و هنر است.
انواع پرده حریر
امروزه پرده در انواع مدل ها دوخته و تولید می شود و دلیل این امر کارایی مد نظر و سلیقه مشتری است. اما ما میخواهیم آن مدل هایی که می شود در ان از انواع پارچه حریر استفاده کرد را معرفی کنیم.
پرده تور: جهت طراحی سبک مدرن از پرده تور استفاده می کنند. پرده تور در عین سادگی بسیار زیبا و چشم نواز است.
پانچ: این نام به دلیل نوع نصب این پرده به چوب پرده است که باید پرده را پانچ هایی بزرگی زد و به چوب پرده وصل کرد. در این مدل هم می توان پارچه حریر را پانچ کرده و به چوب پرده متصل کنیم.
پیلی دار: در این مدل عموما از پارچه حریر استفاده می شود. پرده پیلی دار مختص سبک خاصی نیست و می توان برای هر نوع دکوراسیونی از آن استفاده کرد.
پرده والان دار: معمولا برای دکوراسیون های کلاسیک از پرده های والان دار استفاده کرد. والان در واقع به شالی گفته می شود که روی یک پرده معمولی قرار می گیرد. هر چه پرچین تر باشد، نمایش دهنده یک سبک کلاسیک است. می توان برای پرده زیرین والان از حریر استفاده کرد یا حتی حریر را به صورت والان دوخت که مناسب اتاق خواب و آشپزخانه است.
بهترین پرده های حریر و کاربرد آن ها
حریر ساده، شیشه ای و شاین تقریبا از لحاظ عبور نور و دید از بیرون شبیه هم هستند و نور زیادی را عبور می دهند و در مقابل دید از اطراف را هم مانع نیستند؛ با این تفاوت که پرده شاین از دو مدل دیگر سطح براق تری دارد. مدل بعدی حریر آب رنگی است، همانطور که از نامش مشخص است این نوع پارچه دارای دو یا چند رنگ است. درجه ضخامت این مدل از حریرهای قبلی بیشتر است. و مدل آخر از پرده های حریر، نازلی است. این مدل نسبت به بقیه ضخیم تر است و عموما دارای طرح های چهارخانه است.
با انتخاب این مدل می توانید مطمئن باشید که ورود نور به داخل به میزان قابل توجهی کاهش مییابد و از بیرون به داخل دید ندارد. خاصیتی که این نوع پارچه را از انواع دیگر متمایز می کند طرح و رنگ های مختلف است. این خاصیت باعث می شود پارچه حریر را به صورت ترکیبی در انواع مدل ها بکار برد و زیبایی پرده های حریر را دو چندان نمود. پرده حریر در انواع پرده پانچ، سلطنتی، والان دار، حاشیه دار، پیلی دار قابل استفاده است. کافی است نوع دکوراسیون و مزایای مد نظر خود را مشخص کنید.
قیمت پرده حریر
به طور کلی پارچه حریر به نسبت پارچه های دیگر از قیمت مناسب تری برخوردار است. اما در انواع پارچه های حریر قیمت متفاوت است. ملاک تعیین کننده در قیمت پارچه حریر، جنس و طرح و رنگ است. پارچه های رنگی و طرح دار از پارچه های ساده قیمت بیشتری داراد. اما باز در این میان باید به کیفیت پارچه دقت کرد که اگر کیفیت یک حریر ساده از گل دار بیشتر باشد، گران تر است. اما در شرایط کیفیتی یکسان طرح دار و رنگی گران تر است.
کلام آخر
اگر در منزل خود قصد ایجاد فضایی ساده، صمیمی و زیبا داشتید، حتما پرده حریر را در الویت قرار دهید؛ زیرا حتی اگر چیدمان منزل شما کلاسیک باشد یا مدرن و حتی پر نور باشد یا کم نور (نور خورشید) استفاده از پارچه حریر در طراحی پرده گزینه بسیار مناسبی است. لازم به ذکر است که پرده حریر به لحاظ اقتصادی هم بسیار به صرفه است.